Jordbærskind og hvordan man håndterer det!

Undrer du dig over, hvorfor du har jordbærskind ??

 

Jordbærskind er et sødt udtryk, der bruges til at beskrive en meget irriterende situation! Ellers kendt som folliculitis, jordbærhud er det frygtede udseende af mørke porer på din hud (det kan være på ben, arme, ryg…osv.), som du kan få efter barbering eller voksning, der faktisk ligner udseendet af jordbærfrø. Og dette er ikke en situation, der kun sker om sommeren, det er bare, at du har en tendens til at lægge mere mærke til dem i varmere vejr, når huden kommer ud af skjul.

 

Hvad forårsager jordbærskind, spekulerer du på, og er der en løsning?
 1. Folliculitis: Dette er simpelthen et tilfælde af, at dine porer bliver tilstoppede. Hvad enten det er olie, bakterier, døde hudceller eller andet snavs, som du kan støde på, kan de alle få dine porer blokeret og resultere i betændelse i hårsækkene.
 2. Keratosis Pilaris: Dette er et tilfælde af fanget keratin. Keratin, hvis du ikke vidste det, er et protein, der faktisk findes i vores hud, hår og negle. Når keratin bliver fanget, kan det tilstoppe follikelåbningerne, hvilket resulterer i det ujævne udseende, vi alle hader. Tænk ujævne overarme!
 3. Indgroede hår: Indgroede hår er så almindelige, som du alle måske ved. Indgroede hår er dybest set hår, der krøller for sig selv og vokser under hudens overflade. De vokser normalt i områder, som vi barberer eller vokser ofte.
Behandlinger:
 1. Eksfoliering: Hvis knopper generer dig, bør brugen af en kemisk eksfoliering eller en behandling med mælke- eller glykolsyre blive en fast ting i din rutine. Mælke- og glykolsyrer fjerner de døde celler på overfladen af din hud og reducerer dermed forekomsten af tilstoppede porer.
 2. Spot Treat: Pletbehandl folliculitis ved hjælp af produkter, der indeholder salicylsyre, benzoylperoxid og retinol. Disse produkter vil udtørre overskydende olie, vil dræbe bakterier og vil tilskynde til cellefornyelse.
 3. Fugt : Og fugt godt, især efter eksfoliering eller brug af produkter til at pletbehandle området. Dette vil reducere enhver mulig betændelse, som vil gøre det muligt for hårene at vokse ud lettere. Blødgør din hudbarriere ved at fugte din hud og derefter smøre olie og lotion på våd hud for at låse fugten ind og for at holde huden smidig og nem at arbejde med.
Forebyggelse:
 1. Rens godt: Dette gælder især efter din træning eller enhver svedig session. Hav renseservietter ved hånden for at rense din hud, og brug et produkt med salicylsyrebaseret kropsvask derhjemme.
 2. Fugt godt: Hold ikke dine porer i din hud åbne og uden opsyn. Dæk dem altid til at fugte med oliefri creme/lotion/gel.
 3. Brug scrub/eksfoliering mindst to gange om ugen. Det er meget vigtigt at eksfoliere din krop mindst en eller to gange om ugen. Du kan bruge pimpsten til at fjerne døde celler, gnide din hud blidt med et vådt håndklæde eller bruge en sund hjemmelavet kropsskrub (består af brun farin, olivenolie, honning, æterisk olie). Jeg anbefaler at bruge Double Scrub Ingrown Hair fra Perron Rigot eller AMELIORATE smoothing body exfoliant .
 4. Desinficeret og ren skarp barbermaskine / rene voksstrimler / ren epilator : For at forhindre fremtidige knopper og indgroede hår skal du altid bruge en desinficeret og ren skarp barbermaskine eller rene hårfjerningsmetoder. Smid alle rustne klinger eller klinger ud, der er sløvede for at forhindre betændelse. Opbevar dine barbermaskiner/epilatorer på et køligt og tørt sted i stedet for at opbevare dem i brusebadet på trods af de gener, det måtte medføre.
 5. Barber rigtigt/fjern hår rigtigt: I modsætning til almindelig tro skal du fjerne hår i hårvækstretningen og ikke imod det. Brug korte strøg og ikke lange. Undlad at barbere/fjerne hår i mange retninger, da dette vil øge sandsynligheden for enten at blive forbrændt eller forårsage indgroede hår.
Personligt, som voksekspert, anbefaler jeg slet ikke brug af barbermaskiner eller knive.
At følge denne rutine vil løse problemet med indgroede hår og jordbærskind. Tag fat i en konsultation eller behandling, hvis du har et af sådanne alvorlige problemer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv