Slip for uren hud med denne “hemmelige” guide om hudpleje rutiner!

Smuk hud er ikke kun et spørgsmål om de rette gener, dine daglige rutiner har en stor påvirkning på hvilken hud du ser i spejlet!

Hvis du spørger forskellige mennesker om hvordan man slipper for uren hud, vil du få ligeså forskellige svar.

Men svarene er tit afspejlet af hvilken feedback din kosmetolog, dermatolog eller behandler har af personlige erfaringer og hvilken feedback de har på deres produkter fra deres kunder.

Uanset om du lider af tør hud, uren hud eller bare trænger til en bedre daglig rutine er denne artikel mit svar på den optimale daglige hudpleje, og dette vil for de flestes vedkommende give den smukkeste hud som ser sund og velplejet ud hver dag. 

Indhold:

  4 trins basis pleje!

  Rens — Vask dit ansigt.
  Toner — Balance til din hud.
  Serum – Beskytter og fugter.

  Fugt/ moisturizer — Fugter og blødgør huden.

  Målet med at få en god hudpleje rutine, vil for de fleste være drevet af at man ønsker en hud som ser sund ud. 

  Uanset hvilke hudpleje produkter du benytter findes der ikke noget Quick fix, det kræver lidt tålmodighed og tid før produkterne rigtigt kommer til sin ret. De gode resultater kommer med vedholdenhed og rutine.  

  Tip: Du kan med fordel tænke din daglige rutine som “tyndest til tykkest” f.eks Cleanser, Toner, Serum & Moisturizer. 

  Rens - Vask dit ansigt

  Vask af ansigtet er grundlæggende den mest essentielle rutine. Ansigtet møder hele tiden støv, skidt, forureninger, sol & regn.  Dit ansigt skal naturligvis vaskes rent på en forsigtig måde. 

  Jeg anbefaler at du vasker dit ansigt morgen og aften for at bekæmpe uren hud, akne & tilstoppede porer, 

  Det du ønsker er at rense dit ansigt, men uden at fjerne de essentielle, sunde olier.

  1. Skyl dit ansigt med varmt vand for at fugte huden.  

  2. Masser din rens ind i huden, sammen med den varme vand. 
  (Pro tip: Brug et par fingre til at massere symetrisk i begge sider af ansigtet så er du sikker på at få det hele med, og har styr på hvor langt du er nået. Se på det som om du masserer ansigt musklerne, mere end at du skal smøre dit ansigt ind i sæbe. Det skal ikke være så forsigtigt at du ikke kan mærke noget, men du skal heller ikke være voldsom ved din hud. Det kræver lidt øvelse før man finder en passende rytme og bevægelse).

  3. Rens hele dit ansigt: Start med næsen og kindben og arbejd dig langsom ud af. Prøv at gnide frem og tilbage over næseben og ned omkring dine næsebor. Så lav cirkler omkring dine øjne arbejde dig op og ud af på panden, rundt om ørerne ned langs siden af ansigtet kæbelinjen og slut af med at lave små cirkler på halsen og under kæben. 

  4. Vask dine hænder rene i løbende varmt vand, og følg nu det samme mønster som før blot med varmt vand. Denne kan gentages et par gange indtil alt din rens er vasket af. 

  5. Når din ansigt er ordentligt renset, skal du duppe det tørt med et blødt håndklæde. 

  Brug kun scrub cirka 1 gang om ugen, og sørg også her for at vælge en uden agressive ingredienser. 

  Til din hverdags rens kan jeg anbefale følgende produkter:

  Sanzi beauty

  Soft cleansing foam

  – Fjerner fedt, snavs og andre urenheder fra huden
  – Rig på antioxidanter og vitaminer
  – Velegnet til alle hudtyper
  – Fri for parfume og parabener
  – Vegansk certificeret

  Derma OXY

  FACEWASH

  – Effektiv afrensning
  – Forebygger tilstoppede porer
  – Velegnet til alle hudtyper
  – Bevarer fugtigheden
  –Virker anti-inflammatorisk og beroligende på irriteret hud

  Hvordan bruger man en toner?

  For nogle vil ordet “toner” være noget man forbinder med det man fylder i en printer når den er løbet tør for blæk. Det er heldigvis en helt anden toner vi har fat i når vi skal rense vores ansigt og få styr på den urene hud. En toner skal man se som et tilskud, denne tynde væske tilfører huden et skud vitaminer, og hjælper de andre produkter med at blive absorberet bedre. Toneren sætter balance i tingene men er ikke en nødvendighed, ofte kan det give mening at bruge den som et supplement hvis den indeholder ingredienser som ikke er i dine andre produkter.

  Tonere kan f.eks indeholde:

  Alpha og beta hydroxy acids som forsigtigt fjerner døde hudceller som eller kan blokere porer, og lindrer solbrændt hud og rødme. 
  Hyaluronic acid som booster fugtigheden, og aktivt behandler de helt små rynker. 
  Rose water og green tea som lindrer irritation og mindsker rødme med en anti inflammatorisk effekt.
  Vitamin E & C som bekæmper nogen af de faktorer som ellers dagligt ældre din hud. 

  Hvad er en toner? 
  Toner bør bruges efter rens og inden du påfører nogle andre produkter. Den mest anvendte metode er at du påfører din toner på en vat rondel, og påfører det til dit ansigt. 
  Tip: “hvis du deler din vat rondel på midten så den er tyndere, spilder du ikke så meget toner hver gang i en vat rondel.

  De fleste tonere kan bruges både morgen og aften.

  Serum til dit ansigt

  Serum er helt simpelt en god allieret til din hudpleje. Den er fyldt med aktive ingredienser som kan få styr på en en del udfordringer du eller an have med din hud, ligefra hudorme til små rynker. Selvom du ikke har nogen udfordringer med din hud har alle brug for en standard antioxidant serum om morgenen, for at beskytte mod dagens prøvelser. De fleste serum består af nogle ingredienser som kan hjælpe dig med forskellige udfordringer, tag en snak med din kosmetolog hvis du er i tivl om hvilken SERUM du skal vælge til din hud. 

  Det er vigtigt at du påfører serum inden din moisturizer, og lader den blive optaget inde du påfører moisturizer så de ikke bliver blandet fordi du vil spare tid. Dette vil mindske chancen for at din serum bliver optaget ordentligt. 

  Nogle serum er gode om morgenen mens andre er gode at påføre inden sengetid. Læs hvordan det enkelte produkt skal bruges, så det kan bruges bedst muligt.

  Moisturizer ansigtscreme

  Den mest basale funktion din afsluttende creme / moisturizer besidder er at fugte og blødgøre huden.  De kan også hjælpe de beskyttende olier som naturligt er i huden. Dette er et produkt som de fleste eksperter kan blive enige om er en god ide at brueg året rundt, uanset hudtype. Huden mister evnen til at fugtes naturligt som vi bliver ældre, og når man vasker sig ansigt er det en god ide at tilføre noget fugt igen afslutningsvis. 

  Hvordan vælger man den rette moisturizer? 
  Alle har brug for fugt, men hvilken type du skal bruge er lidt afhængig af din hudtype. Her er det altså en god ide at konferere med en kosmetolog. 

  Hvad er forskellen mellem en dag og en nat creme?
  Den creme du påfører om morgenen er designet til at passe på din hud overfor alle de ting du møder i løbet af dagen. Mange af dem indeholder antioxidanter. De et typisk lette i konsistensen. Nat creme derimod fokuserer på at reparere de skader du måtte have fået i løbet af dagen. Disse cremer genopretter fugtbalancen, som naturligt falder i nattetimerne. Ofte er natcreme af en tykkere konsistens.

   

  Skriv en kommentar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Indkøbskurv